Oplossingen / Brandwerende bescherming draagstructuren

Brandwerend beschermen van draagstructuren

Offerte aanvragen

KBS Systems heeft alle expertise in huis om alle mogelijke draagstructuren in staal of beton brandwerend te behandelen. Dankzij het gebruik van de juiste producten bereiken we gegarandeerd de beoogde brandweerstand, volledig conform aan de wettelijke vereisten.

Door middel van brandwerende spuitmortel

Bij brand is het van essentieel belang dat de draagstructuur (draagkolommen, vloeren...) van een gebouw voldoende brandweerstand en brandstabiliteit biedt, dit hoofdzakelijk om een veilige evacuatie van alle aanwezigen mogelijk te maken. Gebouwen moeten voldoen aan de hoogste brandveiligheidseisen om de veiligheid van zowel de aanwezigen in het gebouw, als het materieel te garanderen.

Bepalen van de vereiste dikte

In functie van de gevraagde brandweerstand dienen er, afhankelijk van de te beschermen elementen (kolommen, liggers, vloerplaten), berekeningen te worden uitgevoerd. Dit om de bepaling van de benodigde aan te brengen beschermingsdikte conform te houden aan de geldende testrapporten. Deze berekeningen kunnen zowel intern als extern door onze gecertificeerde leveranciers gemaakt worden. Door het aanbrengen van de vereiste dikte kan KBS Systems de gevraagde brandweerstand van de te beschermen profielen garanderen.

"Een blijvende samenwerking."

Luc Van Goethem

Door middel van brandwerende verf

Door de stijging van de temperatuur in een brandsituatie zwelt de verf op waarna het een isolerende laag vormt. Hierdoor wordt gedurende de beschermingsperiode verhinderd dat de stabiliteit van de structuren wordt aangetast. Ook voor deze oplossing dienen we eerst een technische constructieanalyse toe te passen. Onze eigen ingenieurs analyseren de gehele omgeving zodat we de juiste oplossing kunnen voorstellen in functie van de gevraagde brandweerstand.