Oplossingen / Brandwerende afdichtingen

Brandwerende afdichtingen

Offerte aanvragen

Bij KBS installeren we alle types brandwerende afdichtingen van openingen met doorvoeren zoals kabelgoten, buizen of leidingen, die allen conform zijn aan de geldende Europese wetgevingen. Brandwerende afdichtingen zijn bovendien lucht- en rookdicht en voldoen aan de vereiste parameters voor brandcompartimentering. We werken strikt volgens de geldende normeringen en gebruiken uitsluitend gecertificeerde producten voor het realiseren van deze installaties. Na onze interventie ontvang je een volledig conform en compleet as-built dossier voor zowel voor de horizontale als verticale brandcompartimenteringen.

Waarom brandwerende afdichtingen?

Brandwerende afdichtingen van kabelgoten, buizen en leidingen zijn noodzakelijk voor het nastreven van de vereiste brandcompartimentering tussen verschillende ruimtes en vluchtwegen. Daardoor kan er tijdens een brand een veilige evacuatie van het gebouw gegarandeerd worden.


Neem vrijblijvend contact met ons op en wij maken je gebouw brandveilig.

Wanden, vloeren en plafonds

De doorvoeren die voor kabelgoten, buizen en leidingen worden gemaakt in wanden, vloeren en plafonds mogen niet leiden tot een snelle verspreiding van rookgassen en eventuele mogelijke brandoverslag. Brandwerende afdichtingen garanderen hier de vereiste brandveiligheid.

Juiste brandwerende producten

Omdat elk pand uniek is, is er een analyse van het gebouw nodig alvorens een oplossing kan worden voorgesteld. Hiervoor werken we samen met betrouwbare partners die veelvuldig aanwezig zijn binnen onze KBS Academy. Met enkele specifieke technieken gekoppeld aan bepaalde risicozones garanderen we het gebruik van de juiste brandwerende producten en een vlotte installatie.

Wettelijk verplicht

Voor elk gebouw, onafhankelijk van zijn activiteit, is de brandcompartimentering vastgelegd in de Belgische wetgeving. Brandproeven volgens de Europese voorschriften dienen de wettelijk vereiste brandweerstand aan te tonen. Bij KBS gaan we hier nog een stap in verder door in onze eigen KBS Academy continu onderzoek te voeren naar hoe we jouw veiligheid blijvend kunnen garanderen; We Care For Your Safety.

"Een blijvende samenwerking."

Luc Van Goethem

Hoe realiseren wij 
brandwerende 
afdichtingen?

Voor elke brandwerende afdichting hanteren we een aanpak op maat. Afhankelijk van de specifieke technieken en de vereiste brandattesten, werken we per doorvoer een technische uitvoeringsfiche uit.

Analyse ter plaatse

Vooraleer onze medewerkers aan de slag gaan, komen onze brandexperts ter plaatse voor een analyse. Ook voor complexe situaties werken we gepaste oplossingen op maat uit die wettelijk volledig conform zijn. Alles gebeurt onder strikt toezicht van onze ervaren projectleiders.

Brandwerende rotswolplaten - eigen productie

Voor het dichten van de opening werken we meestal met rotswolplaten die we brandwerend voorbehandelen. De kabels, buizen en leidingen die doorheen de muur of het plafond gaan, werken we af met een brandwerende coating.

Lucht -en rookdichte afdichting

Dankzij luchtdichte afdichtingen worden alle ongewenste kieren en naden van een ruimte of gebouw afgedicht. Doordat alle kieren en naden afgedicht worden, verbetert de luchtkwaliteit, gaat er minder warmte verloren en bespaar je energiekosten.

Digitaal As Built dossier

Na de plaatsing maken onze in-house ingenieurs een paspoort van jouw gebouw en aan de hand van deze inventaris verlenen we het correcte onderhoud. Standaard voorzien we bij elk installatieproject een QR-code zodat we op de voor jullie geïnstalleerde objecten de juiste informatie kunnen bijhouden. Volg alles digitaal op via het klantenportaal waar je alle geïnstalleerde objecten terugvindt. Wil je zeker zijn dat al je brandwerende afdichtingen nog aan de wettelijke normering voldoen? Kies dan voor een onderhoudscontract waarbij we alle brandafdichtingen aan een jaarlijkse inspectie onderwerpen. Waar nodig voeren we de vereiste herstellingen uit.