Oplossingen / Brandwerende deuren en tunneldeuren

Stalen branddeuren met brandweerstand tot EI1-120

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor een stalen branddeur?

Branddeuren zijn belangrijke elementen in de brandcompartimentering van een gebouw. Ze voorzien het gebouw van een bepaalde weerstand tegen de inwerking van vuur zodat veilige vluchtwegen gegarandeerd blijven.

In het Bouwbesluit staat vastgelegd aan welke eisen branddeuren moeten voldoen. De branddeuren van KBS voldoen steeds aan al deze Belgische en Europese regelgevingen. We gaan zelfs nog een stap verder: zo onderzoeken we met onze eigen KBS Academy steeds de best mogelijke garantie voor jouw veiligheid. We Care For Your Safety.

Het zijn voornamelijk industrieel technische installaties, alsook openbare publieke ruimtes zoals parkings, tunnels, cinemazalen… die deurgehelen met voldoende mechanische weerstand en brandwerendheid vereisen.

Vakkundige plaatsing

Om van alle functionele troeven van een stalen branddeur te kunnen genieten, is een vakkundige plaatsing noodzakelijk. Voor de effectieve plaatsing maken onze experts op locatie een analyse waarop ze vervolgens een plan van aanpak uitschrijven om je de beste lange termijn oplossingen te bieden. In ons eigen KBS Academy Center worden onze plaatsers continu bijgeschoold en volgen ze opleidingen rond de laatste technische ontwikkelingen.

Jaarlijks onderhoud

Bij KBS gaan we steeds correct en preventief te werk om je gebouw brandveilig te houden volgens de geldende brandnormen. Na de plaatsing maken onze in-house ingenieurs een paspoort van je gebouw op. Aan de hand van dat paspoort, dat dient als inventaris, verlenen we het correcte onderhoud. Standaard voorzien we bij elk installatieproject een QR-code zodat we op de voor jullie geïnstalleerde objecten de juiste informatie kunnen bijhouden. Volg alles digitaal op via het klantenportaal waar je alle geïnstalleerde objecten terugvindt.

Heeft KBS de installatie van jouw brandwering niet geplaatst? Geen probleem! In dat geval komen we langs voor het opmaken van een paspoort. Deze nulmeeting geeft meteen ook een duidelijk zicht over de staat van de objecten. Op die manier kunnen we een plan van aanpak op maat maken dat bestaat uit herstellingen die al dan niet moeten worden uitgevoerd of onderdelen die moeten worden vervangen. Op basis daarvan wordt een onderhoudsplan opgesteld.

Advies en mogelijkheden

Met al meer dan 40 jaar ervaring in brandcompartimentering hebben we sterke lange termijn relaties met onze partners opgebouwd. Als erkend plaatser en partner van ISIB zijn we in staat om snel te reageren op complexe vraagstukken en kunnen we steeds de beste oplossing bieden.

Bovendien kunnen onze stalen branddeuren voorzien worden van bijkomende eigenschappen zoals: akoestiek, inbraakwerendheid, explosiebestendigheid... Voor al deze karakteristieken dienen deze stalen deurgehelen getest te zijn volgens de geldende Europese standaard.

"Een blijvende samenwerking."

Luc Van Goethem

Brandwerende Tunneldeuren

Tunneldeuren zijn van cruciaal belang op evacuatielocaties zoals verkeerstunnels, spoorwegtunnels en ook onderwatertunnels. De niche van tunneldeuren is één van onze sterktes. Als marktleider in België en Frankrijk realiseren we mooie projecten met focus op kwaliteit en langdurige veiligheid.

Maatwerk

Projecten rond tunneldeuren zijn steeds maatwerk. Nog meer dan andere projecten is de operationele impact van groot belang. Dit zowel op de processen van onze klant, op de uitvoeringsomgeving alsook op onze eigen interne organisatie. Met de juiste projectaanpak volgens onze eigen methodologie kunnen we de juiste service voorzien.

Operationele excellentie

Op elk van onze projecten passen we steevast onze projectmethodologie toe. Vanuit onze ISO-procedures werken we volgens een bepaalde standaard. Deze aanpak is nog meer van belang tijdens de uitvoering van tunnelprojecten. Wat brandwerendheid betreft, zijn onze tunneldeuren EI1-gecertificeerd van 30 tot 120 minuten, terwijl EI2 zelfs tot 180 minuten gaat.