Over Ons / Over ons

Over
KBS Systems

Maak kennis met KBS Systems, onze achtergrond en onze werking.

Offerte aanvragen

Totaalservice in brandweerstand
en -compartimentering

Al in de jaren ’70 profileerde Control & Protection zich als erkend installateur en leverancier van brandcompartimentering. Onder de vleugels van dat bedrijf werd in 1984 KBS Systems opgericht als installateur van het volledige gamma aan brandwerende toepassingen.

Dankzij de vragen van onze industrieel gerenommeerde klanten, is KBS Systems intussen uitgegroeid tot een volwaardig installatiebedrijf dat een totaalservice biedt voor elke brandcompartimentering, en dat met de garantie op de juiste brandweerstand. Bekijk hier het KBS-DNA uitgewerkt in onze 5 waarden.

Pioniers
in brandwetgeving

Begin jaren ’80 stond de brandwetgeving in ons land nog in de kinderschoenen. De eerste reglementeringen waren het gevolg van enkele catastrofale branden die de jaren en decennia voordien ons land hadden getroffen.

KBS Systems behoort vandaag tot de absolute pioniers van gespecialiseerde installatiebedrijven die vanaf het prille begin de evolutie van de brandwetgeving opvolgen én correct kunnen toepassen.

We behoren tot het selecte gezelschap van ondernemingen die in de beginjaren nog zelf dienden in te staan voor het financieren, voorbereiden en realiseren van officiële brandattesten.

Gespecialiseerd in
de industrie en de nucleaire sector

Dankzij onze jarenlange ervaring en diepgaande expertise voeren we niet alleen opdrachten uit in residentiële gebouwen of in de retailsector, maar hebben we doorheen de jaren ook een sterke reputatie in de industrie en de nucleaire sector opgebouwd.

Zo beschikken we over de nodige specialisten, vereiste veiligheidscertificaten (VCA*) en kwaliteitsmanagementsystemen om ook in de nucleaire sector de brandveiligheid te garanderen, zelfs tot in de reactorgebouwen en bijhorende installaties.

Sterke adviesrol en
werken in eigen beheer

Onze klanten kunnen rekenen op gespecialiseerd advies op basis van inspecties ter plaatse. Dankzij onze analyses werken we een technisch voorstel op maat uit voor het realiseren van de beoogde brandcompartimentering en het garanderen van de vereiste brandweerstand.

De uitvoering der werken gebeurt volledig in eigen beheer. Onze projectmanagers en supervisors kijken nauwlettend toe of de werken conform uitgevoerd worden zodat wij onze eindklant een garantie naar brandwerendheid toe kunnen bieden, vastgelegd in een gedocumenteerd 'As-Built'-dossier.