Over Ons / Cases / Wielerpiste Velodroom te Zolder

Wielerpiste Velodroom te Zolder

De Velodroom Limburg in Heusden-Zolder is een sportcomplex in aanbouw met een wielerpiste van internationale allure en tal van andere sportfunctionaliteiten. Het middenplein biedt vier zaalsportvelden en het complex omvat een gymhal, een fitnessruimte, een medisch centrum, een inspanningslab en een cafetaria.

Het velodroom biedt plaats aan 1.000 toeschouwers, maar met mobiele tribunes kan dat aantal worden opgedreven tot 2.000. Vanaf het najaar van 2023 is het een van de twee wielerpistes in België geschikt om Europese en Wereldkampioenschappen baanwielrennen te organiseren. Iets om naar uit te kijken ..

Bij sportevenementen waar veel mensen samenkomen, is brandveiligheid uiterst belangrijk. KBS-Systems heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van een deel van de ‘velodroom’. Dit werd bereikt door de brandcompartimentering van de wielerpiste op ons te nemen. Het project omvatte verschillende belangrijke taken, waaronder:

  • Het afdichten van de stalen liggers die de brandwanden doorkruisen en deze op een vakkundige manier afgewerkt.
  • Het dichten van de openingen tussen steeldeck en wand om de overslag te vermijden.
  • Het dichten van de voeg tussen muur en plafond om te voorkomen dat rook en vuur zich door deze opening zouden verspreiden.

Daarnaast hebben we ook de stalen toegangsdeur van 3m x 2m, die zal dienst doen voor de leveringen, geïnstalleerd.
Dankzij de expertise van KBS-Systems op het gebied van brandbeveiliging, kon dit project op een veilige en efficiënte manier worden uitgevoerd, waardoor de velodroom nu beschermd is tegen de gevolgen van brand.

Safety first, right?

Heb jij een project in het vizier of heeft je ruimte nood aan een brandveiligheidsanalyse? Contacteer ons en wij helpen je ruimtes brandveilig te maken!

Press: Lees het artikel van pagina 80 tot en met 85  https://www.bouwenaanvlaanderen.be/magazines/nr-02-2023/

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons