Over Ons / Cases / Mercury

Brandbeveiliging voor datacenters: KBS beschermt uw data!

Data is zowat de kostbaarste ‘materie’ die in onze samenleving en economie circuleert. Wie er juist mee omgaat, is z’n concurrenten vaak mijlenver voor. Maar data is vaak ook gevoelig, vertrouwelijk en zelfs ronduit gevaarlijk. Veilige opslag, zowel fysiek, als softwarematig, is daarom absoluut cruciaal. Een ongeluk is namelijk snel gebeurd. Net daarom maakt brandbeveiliging voor datacenters door KBS Systems het verschil tussen continuïteit en… tja; rampspoed!

Datacenterbranden zijn absoluut reëel

Wanneer er een brand uitbreekt in een datacenter, wordt dit zelden aan de grote klok gehangen. Logisch: geen enkel bedrijf vertelt graag dat het deze meest kostbare gegevens mogelijk heeft verloren. Naast natuurlijk de evidente gevaren voor personeel en infrastructuur, is er ook de enorme verwoesting voor reputatie en de werking van vaak meerdere bedrijven tegelijk: datacenters herbergen gegevens van meerdere ondernemingen en organisaties.

En toch gebeurt het vaker dan je zou denken. Databeheer en -opslag houden nu eenmaal enkele specifieke brandrisico’s in. Gelukkig kan je je hiertegen beschermen… en daarvoor vind je in KBS een uiterst competente partner.

De risico’s: Wat veroorzaakt brand in een datacenter?

Branden in datacenters kunnen door vele factoren worden veroorzaakt, zowel binnen als buiten de faciliteiten. We lijsten even de belangrijkste op:

  • Kortsluitingen en elektrische overbelastingen.
  • Bedrading en apparatuur die oververhit raken.
  • Gebrek aan toezicht en onderhoud.
  • Nalatigheid van personeel/klant.
  • Blikseminslag.
  • Opzettelijke gevaren, sabotage.
  • Branden die buiten het datacenter ontstaan ​​

Casestudy – Mercury: Knowhow maakt (al) het verschil!

Ieder bedrijf dat dataopslag voorziet, heeft er dus alle baat bij om zich maximaal te beschermen tegen brand. Denk aan de juiste preventieve maatregelen, gebruik van brandveilige materialen, doordachte plaatsing van risicogevoelige componenten… Als expert op het gebied van brandveiligheid worden we bij KBS Systems door diverse databedrijven onder de arm genomen. We zijn er dan ook best trots op dat we onze ijzersterke reputatie dagelijks mogen waarmaken als bij internationale, grote datacenters, projectontwikkelaars. Een mooi voorbeeld is onze recente internationale samenwerking met Mercury voor twee datacenters in Parijs. Als internationaal projectontwikkelaar kiest Mercury z’n partners streng. De meerwaarde van onze knowhow maakte ook bij deze projecten alweer het verschil!

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons