Over Ons / Cases / Kwalitatieve brandwering en installatie conform de strenge veiligheidseisen bij Pfizer

Kwalitatieve brandwering en installatie conform de strenge veiligheidseisen bij Pfizer

Er klopte alweer een grote naam aan de (brandwerende) deur van KBS-Systems. De opdracht van de farmaceutische gigant Pfizer was duidelijk: de brandwerende bekleding van een steeldeck dak verzorgen. De uitdaging? Pfizer hanteert bijzonder strenge veiligheidsnormen. Bovendien was de locatie van het dak geen sinecure. Uitdagingen die een kolfje naar onze hand zijn!

Pfizer is niet zomaar het eerste en het beste bedrijf. De farmaceutische multinational hanteert strenge eisen op het vlak van veiligheid, transport en manipulatie van materialen. Het vereiste veiligheidsniveau is vergelijkbaar met dat van een kerncentrale. Het bewuste dak vormt bovendien de verbinding tussen twee ruimtes met een groot brandgevaar: een hoogspanningsruimte en een ruimte waar chemische producten worden verwerkt. Alle redenen dus voor KBS-Systems om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen!

De ‘werf’ lag ook nog eens op de zesde verdieping van het gebouw en het dak was voorzien van onregelmatige profielen. Het stond in de sterren geschreven dat er maat- en zaagwerk nodig zou zijn.

Goed begonnen is half gewonnen

Na een doorgedreven analyse, een bezoek ter plaatse en een brainstormsessie in samenspraak met Pfizer, koos KBS-Systems voor twee types brandwerende Promat platen: EI60 en EI120 (brandwering uitgedrukt in minuten). Promat is al jaren een betrouwbare en betrokken partner van KBS-Systems.

Het transport van de platen duurde bijna een dag: er werd gekozen voor een verticaal transport waarbij er ook rekening moest gehouden worden met de wind. Bij aankomst ter plaatse werden de Promat platen naar boven gebracht met behulp van twee hoogtewerkers. De installatie zelf was puur maatwerk: de platen moesten verschillende maten hebben en de EI60- en EI120-platen mochten elkaar niet overlappen.

Voorafgaand aan de installatie volgden drie medewerkers van KBS-Systems trouwens een speciale opleiding om op de site van Pfizer aan de slag te kunnen gaan. Een doorgedreven vorm van personalisatie!

Kwalitatieve uitvoering op een niet-standaard locatie

Bij KBS-Systems zijn we bijzonder trots op deze verwezenlijking omdat we erin geslaagd zijn om kwaliteit af te leveren op een ongebruikelijke locatie. Het mooiste compliment dat we van Pfizer kregen is de vervolgbestelling die het bedrijf bij ons plaatste. 

We willen ook een welverdiende pluim geven aan het uitvoeringsteam op het terrein. Onze medewerkers moesten in uitdagende omstandigheden voorbereiden, transporteren en installeren en ze hebben dit uitmuntend gedaan.

Heeft u ook nood aan brandwering? In speciale omstandigheden? Wilt u uw specifieke project bespreken? Contacteer dan KBS-Systems en we bekijken graag hoe we u kunnen helpen.

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons