Over Ons / Cases / KBS-Systems zorgt voor de brandveiligheid van de nieuwe bio-vergistingsinstallatie van Ecoson in Denderleeuw

KBS-Systems zorgt voor de brandveiligheid van de nieuwe bio-vergistingsinstallatie van Ecoson in Denderleeuw.

Ecoson, een dochterbedrijf van Darling Ingredients, is gespecialiseerd in het omzetten van organische reststromen uit de voedingsindustrie naar hernieuwbare energie. Om ook zijn Belgische klanten te kunnen bedienen, besloot Ecoson een nieuwe bio-vergistingsinstallatie te bouwen op zijn vestiging in Denderleeuw, Oost-Vlaanderen.

Een duurzame oplossing

Deze nieuwe bio-vergistingsinstallatie maakt gebruik van organisch restafval als grondstof voor de productie van methaangas, wat vervolgens wordt gebruikt om groene elektriciteit en warmte op te wekken. Dit maakt het mogelijk om bijna vierduizend Belgische huishoudens van stroom te voorzien. Het restproduct dat overblijft wordt gebruikt in de cementindustrie.

Brandveiligheidsmaatregelen

KBS-Systems heeft verschillende brandbeveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van de nieuwe bio-vergistingsinstallatie van Ecoson in Denderleeuw te waarborgen. Ten eerste hebben we ervoor gezorgd dat de installatie volledig voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van brandbeveiliging, zoals het plaatsen van brandwerende wanden en het implementeren van compartimentering.

Veilige werkomgeving

Gezien de hoge prioriteit van passieve brandcompartimentering in dit soort omgevingen, en de essentiële wettelijke conformiteit van uitvoering, heeft Ecoson besloten om KBS-Systems als partner te kiezen voor dit project. Bij KBS-Systems zijn we gespecialiseerd in brandcompartimentering en zijn we verantwoordelijk voor het uitvoeren van de nodige brandbeveiligingsmaatregelen om de veiligheid van het personeel en de apparatuur te waarborgen.

Dankzij de expertise van KBS-Systems in passieve brandbeveiliging, kan Ecoson nu genieten van een veilige en duurzame bio-vergistingsinstallatie in Denderleeuw, die bijdraagt aan een groenere toekomst voor België.

 

Heeft u ook nood aan brandwering? In speciale omstandigheden? Wilt u uw specifieke project bespreken? Contacteer dan KBS-Systems en we bekijken graag hoe we u kunnen helpen.

 

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons