Over Ons / Cases / KBS Systems: dé basisvoorwaarde voor een sluitende brandverzekering

KBS Systems: dé basisvoorwaarde voor een sluitende brandverzekering

De laatste jaren is de verzekeringsbranche, mede door enkele stevige (natuur)rampen, complex geworden. Wie zich nu nog behoorlijk wil verzekeren, moet de risico’s zelf aanzienlijk indijken. Verzekeraars vragen belangrijke inspanningen inzake preventie. In dit nieuwe landschap is de samenwerking tussen Q&O Verzekeringen en KBS Systems een enorme meerwaarde. De knowhow en jarenlange expertise van KBS Systems in brandveiligheid en de regulering hierrond stelt brandverzekeraars niet enkel gerust dat ze met een serieuze lange termijn partner aan het werk zijn. Sterker nog: interventie door KBS is een belangrijke meerwaarde voor een gepaste, betaalbare dekking!

Diepgaande preventie is niet (meer) vrijblijvend

Een juiste brandverzekering vereist maatwerk! Brandverzekeraars eisen dezer dagen tastbare inspanningen om onheil te voorkomen en mogelijke schade drastisch te beperken.

Jonas Dejager, Account en PR manager bij Q&O Verzekeringen: “Uiteraard is een goede brandverzekering elementair voor zowat ieder gebouw, privaat of professioneel.”

Door onze klanten nu helder te wijzen op bepaalde risico’s en hoe KBS ze sluitend elimineert, kunnen we hen alsnog een betaalbare polis met ruime waarborgen aanbieden. Met een partner die betrokken is bij o.a. de kerncentrale in Doel, Arcelor Mittal, Atlas Copco, de Kennedytunnel… weet je dat er ruim voldoende expertise voorhanden is.”

 

‘Brandveilig gebouwd’ en ‘brandveilig’ zijn geen synoniemen

Frank Tijtgat, General Manager KBS Systems: “Sowieso is er altijd wel aandacht voor brandveiligheid bij de opbouw van een gebouw. Vaak is dit echter nogal hectisch geregeld. De verschillende techniekers interpreteren dit elk op hun manier. Dit leidt tot een kakofonie aan maatregelen die zelden ook effectief een sluitende brandveiligheid opleveren. Wat we ook vaak aantreffen zijn gebouwen die oorspronkelijk best wel brandveilig waren, met onder meer de juiste schermen en muren, maar dat er mettertijd extra gaten werden gemaakt voor kabels of andere zaken. Onze specialiteit is net om rigoureus te compartimenteren. Wanneer je iedere ruimte strikt brandwerend afscheidt van de andere, blijft ook in een worst case scenario de schade beperkt tot één ruimte; een wereld van verschil! Als specialist in passieve brandbeveiliging beperken we niet alleen het risico, maar ook de mogelijke gevolgen. Net daarom zien verzekeraars ons als de ideale partner om ook voor hen voldoende zekerheid te bieden dat hun eventuele kosten relatief laag blijven.”

Jonas Dejager: “Dit betekent dan weer dat ook de verzekeringskosten voor de klant lager zullen zijn dan wanneer hij of zij ervoor kiest om deze ingrepen niet te doen en dus een (veel) hogere premie te betalen. Een investering in brandwerende compartimentering door KBS Systems, denk aan branddeuren, ramen, wanden, schermen… is dus veruit de slimste strategie.”

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons