Over Ons / Cases / Brandveiligheid in Antwerps stadhuis gewaarborgd

Brandveiligheid in Antwerps stadhuis gewaarborgd

“Die verluchtingskoker is opgebouwd uit witte Promat. We hebben hem discreet aangebracht, zodat hij niet afsteekt tegen de historisch achtergrond. De koker geeft uit op een dakraam, dat zich automatisch opent bij rookontwikkeling. Verder stonden we er in voor de compartimentering en de afwerking van de doorvoeren in de compartimentering. We hebben daarbij zowel bestaande brandwerende wanden onder handen genomen als nieuwe exemplaren geplaatst.”

KBS was hiermee niet aan zijn proefstuk toe in een bekend Antwerps gebouw. “We verzorgden eerder al de brandpreventie in het nieuwe gerechtshof, in achttien van de 24 blokken op Nieuw Zuid en in het Mediahuis, het hoofdkwartier van DPG Media”, zegt bedrijfsleider Frank Tijtgat. Momenteel werkt KBS mee het vluchtconcept van de Tijsmanstunnel uit en behandelt het in de Schijnpoorttunnel de hoogspanningsleidingen van Elia. Pionier in brandpreventie Al in de jaren zeventig profileerde Control & Protection zich als erkend installateur en leverancier van brandcompartimentering. Binnen die groep werd KBS Systems in 1984 opgericht als installateur van het volledige gamma brandwerende toepassingen. “Begin jaren tachtig stond de brandwetgeving in ons land nog in de kinderschoenen. De eerste reglementeringen waren het gevolg van enkele catastrofale branden die ons land de jaren en decennia voordien hadden getroffen”, aldus Tijtgat.

“We behoren tot het selecte gezelschap van ondernemingen die in de beginjaren nog zelf moesten instaan voor het financieren, voorbereiden en realiseren van officiële brandattesten. KBS Systems kon zo vanaf het prille begin als een absolute pionier de evolutie van de brandwetgeving opvolgen én correct toepassen. Dankzij opdrachten voor industrieel gerenommeerde klanten en in residentiële gebouwen is KBS Systems intussen uitgegroeid tot een installatiebedrijf dat een totaalservice aanbiedt voor elke brandcompartimentering, met garantie op de juiste brandweerstand. Zo beschikken we over de nodige
specialisten, vereiste veiligheidscertificaten en kwaliteitsmanagementsystemen
om ook in de nucleaire sector de brandveiligheid te garanderen.”

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons