Over Ons / Cases / Socogetra

Hoezo administratieve obstakels? KBS-systems zwaait alle (brandveilige) deuren open!

Voor onze klanten gaan we bij KBS Systems steevast tot het uiterste. Daarover kunnen de bouwkundige experts van Socogetra ondertussen een aardig woordje meepraten. Ook hun klant, staalgigant Aperam, mocht op zijn beurt ervaren hoe we elk project stroomlijnen tot in de perfectie. Alleen zo garanderen we de efficiëntie en tijdswinst die voortdurend het verschil maken. De veelheid aan benodigde vergunningen en rompslomp vertraagde de plaatsing van onze drie brandveilige deuren geen seconde. Alweer een missie geslaagd!

Brandveilige deuren, cruciaal voor staalproductie

De staalnijverheid wordt bij uitstek gekenmerkt door spectaculair hoge verhittingsprocessen. In zo’n context is brandveiligheid simpelweg van het allergrootste belang. Het spreekt dus vanzelf dat dit geen omgeving is waarin gelijk welke plaatser zomaar eventjes z’n brandwerende deuren neerpoot. Dit vergt expertise, vertrouwen en een vlekkeloze communicatie. Drie aspecten waaraan we bij KBS onnoemelijk veel aandacht besteden.
Bij bouwkundig specialist Socogetra moesten ze dan ook niet lang nadenken toen ze voor hun project op de Aperam-site drie oerdegelijke brandveilige deuren nodig hadden. Als trouwe klant kennen ze onze visie… én meerwaarde. Zelfs in een technisch uitdagende context als de staalproductie, werken we met chirurgische precisie en zorg. Bij Socogetra weten ze bovendien dat de producten die we plaatsen altijd tot de absolute top behoren. Kortom: door met ons samen te werken, maken onze klanten indruk op hún partners!

Onze expertise en communicatie openen deuren!

Een andere bijkomende uitdaging bij dergelijke opdrachten, is de grote administratieve workload die erbij komt kijken. Vergunningen, goedkeuringen, attesten… de regelgeving is, terecht, uiterst streng. Wie hier onvoldoende in bedreven is, loopt al snel verloren; nefast voor de tijdsduur of zelfs haalbaarheid van een project. Gelukkig kent ons ervaren team; Philippe Alvi, Jan Zinkowiec en Karol Skowronski, het klappen van de zweep. De coördinatie verliep perfect. Niet in het minst ook door de professionaliteit van Socogetra en projecteigenaar Aperam, overigens. Dankzij de vlekkeloze communicatie haalden we, ondanks de imposante papierberg, ruim op tijd onze targets.
We ontvingen alle vergunningen mooi op tijd, waardoor het werk in twee werkdagen rond was: 1 enkele buitendeur, 1 enkele binnendeur en 1 dubbele binnendeur. Bewaken nu mee de toegang en de productiviteit op de Aperam-site. Geen vanzelfsprekendheid in deze grillige grondstofcrisis!

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons