Over Ons / Cases / ArcelorMittal

KBS-Systems & ArcelorMittal

Brandwerende deuren voor ArcelorMittal

Brandwerende deuren bewaken de ArcelorMittal ‘Torero’ site

 

Wanneer je staalgigant ArcelorMittal tot je klanten mag rekenen, dan weet je dat innovatie en duurzaamheid simpelweg vanzelfsprekend zijn. Deze absolute wereldspeler koos niet toevallig voor KBS-Systems voor het leveren en plaatsen van onder meer 23 brandwerende deuren op hun duurzaamheids-vlaggenschip; de ‘Torero’ site. Integendeel, daar heeft een gedeelde visie op kwaliteit, veiligheid en expertise alles mee te maken!
 
 

Brandveiligheid, geboetseerd in staal

 

Toen ArcelorMittal bij ons aanklopte met hun vraag om 23 brandveilige deuren en één raamgeheel te plaatsen op hun ‘Torero’-site, was het natuurlijk zaak om het juiste product te vinden voor deze geavanceerde locatie. Op de ‘Torero’-site vinden namelijk uiterst indrukwekkende en innovatieve processen plaats; de installatie verwerkt houtafval tot biokoolstof, geschikt voor het hoogovenproces. Dit heeft een spectaculaire CO2-reducerende impact, is dus van goudwaarde voor de volgende generaties en verdient daarom de allerbeste bescherming.

Heinen brandwerende deuren blinken uit op vlak van veiligheid, maatwerk en soliditeit. Ook de mechanische weerstand is ronduit indrukwekkend. Ideaal dus om een geavanceerde, complexe en innovatieve omgeving als de ArcelorMittal ‘Torero’-site te beschermen. De flexibele keuzemogelijkheden van deze deuren garanderen bovendien een perfect passende doorgang bij iedere ruimte. Tegelijk voldoen deze deuren stuk voor stuk aan de meest actuele Europese regelgeving.

Dé voorwaarde voor maximale veiligheid? Dat blijft natuurlijk een oerdegelijke plaatsing. Net daarom is KBS-Systems de perfecte partner voor dergelijke klussen: onze mensen plaatsen hier deze 23 cruciale veiligheidsbakens exact volgens de regels van de kunst. Expertise en permanente opleiding zijn niet voor niets cruciale bouwstenen binnen onze visie.
 
 

Stevige uitdagingen: onze comfortzone

 

KBS Systems is thuis in (brand)veiligheid voor de meest complexe structuren en projecten. Vanuit een diepgaande deskundigheid rond brandveiligheid voor de meest uitéénlopende industrieën en projecten, vinden we de gepaste oplossing voor iedere uitdaging. Doordacht, gestructureerd werken is daarbij uiteraard onontbeerlijk. De aanpak van de ‘Torero’ site werd opgevat in twee fases. Momenteel zijn we volop bezig met de lagere verdiepingen. In fase twee komen de hogere etages aan de beurt. Het plaatsen van brandwerende deuren, niet de lichtste en wendbare objecten, tot maar liefst 26m hoog, illustreert het vakmanschap van onze mensen. Net omdat we ook verantwoord, maar doortastend die extra mile gaan, verdienen we het vertrouwen van wereldspelers als ArcelorMittal en vele anderen.

Onze combinatie van verantwoordelijkheid, duurzaamheid en oprechte passie voor techniek, maakt telkens weer het verschil.

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons