Brandwerend behandelen van draagstructuren door middel van spuitmortel of brandwerende verf

 

KBS Systems heeft de vereiste expertise in huis om alle mogelijke draagstructuren in staal of beton brandwerend te behandelen. Dankzij het gebruik en de keuze van de juiste producten bereiken we gegarandeerd de beoogde brandweerstand volledig conform de wettelijke vereisten.

Waarom brandwerende spuitmortel of brandwerende verf?

draag 2

Bij brand is het van essentieel belang dat de draagstructuur (draagkolommen, vloeren,...) van een gebouw voldoende brandweerstand en brandstabiliteit biedt, hoofdzakelijk om een veilige evacuatie van alle aanwezigen mogelijk te maken.
 

Bepalen van de vereiste dikte

In functie van de gevraagde brandweerstand dienen er, afhankelijk van de te beschermen elementen (kolommen, liggers, vloerplaten), berekeningen uitgevoerd te worden voor de bepaling van de benodigde aan te brengen beschermingsdikte conform de geldende testrapporten. Deze berekeningen kunnen zowel intern als extern door onze gecertificeerde leveranciers bepaald worden.  Door het aanbrengen van de vereiste dikte kan KBS Systems de gevraagde brandweerstand van de te beschermen profielen garanderen.

Onze leveranciers voor brandwerende schilder- en mortelwerken

Aalterpaint
Promat

Meer weten over brandwerende schilder- en mortelwerken?

Contacteer ons met al je vragen