Brandwerende, lucht- en rookdichte afdichtingen van alle type doorvoeringen.

 

Wij realiseren alle brandwerende afdichtingen van kabelgoten, buizen en leidingen conform de geldende Europese wetgevingen. Deze brandwerende afdichtingen zijn bovendien lucht- en rookdicht en zorgen voor de vereiste brandcompartimentering. Wij werken strikt volgens de geldende normeringen en gebruiken uitsluitend gecertificeerde producten voor het realiseren van deze brandwerende afdichtingen. Na onze interventie kan je een volledig conform en compleet as-built dossier ontvangen en dit zowel voor de horizontale als verticale brandcompartimenteringen. 

Waarom brandwerende afdichtingen?

 

11

Brandwerende afdichtingen van kabelgoten, buizen en leidingen zijn noodzakelijk voor het creëren van de vereiste brandcompartimentering tussen verschillende ruimtes en vluchtwegen waardoor bij brand een veilige evacuatie van een gebouw gegarandeerd kan worden.
 

Wanden, vloeren en plafonds

De doorvoeren die voor kabelgoten, buizen en leidingen worden gemaakt in wanden, vloeren en plafonds mogen niet leiden tot een snelle verspreiding van rookgassen en eventuele mogelijke brandoverslag. Brandwerende afdichtingen garanderen hier de vereiste brandveiligheid.

Juiste brandwerende producten

Na installatie van alle technieken worden brandwerende afdichtingen door onze medewerkers op een vakkundige manier geïnstalleerd. In functie van de specifieke technieken en de risicozones garanderen wij het gebruik van de juiste brandwerende producten.

Wettelijk verplicht

Voor elk gebouw, onafhankelijk van zijn activiteit, is de brandcompartimentering vastgelegd in de Belgische wetgeving. Brandproeven volgens de Europese voorschriften dienen de wettelijke vereiste brandweerstand aan te tonen. 

Hoe realiseren wij brandwerende afdichtingen?

 

Voor elke brandwerende afdichting garanderen we een aanpak op maat. Afhankelijk van de specifieke technieken en de vereiste brandattesten, werken we per doorvoer een technische uitvoeringsfiche uit. 

Analyse ter plaatse

Vooraleer onze uitvoerende medewerkers aan de slag gaan, komt één van onze brandexperts ter plaatse voor een analyse. Ook voor complexe situaties werken we gepaste oplossingen uit die wettelijk volledig conform zijn. Alles gebeurt onder strikt toezicht van onze ervaren projectleiders.

Brandwerende rotswolplaten en coating

Voor het dichten van de opening werken we meestal met rotswolplaten die we brandwerend voorbehandelen. De kabels, buizen en leidingen die doorheen de muur of het plafond gaan, werken we af met een brandwerende coating. 

Lucht- en rookdichte afdichting

Met deze werkwijze garanderen we een lucht- en dus ook rookdichte afdichting. 

Jaarlijkse keuring

Wil je zeker zijn dat al je brandwerende afdichtingen nog aan de wettelijke normering voldoen? Kies dan voor een onderhoudscontract waarbij we alle brandafdichtingen aan een jaarlijkse inspectie onderwerpen. Waar nodig voeren we de vereiste herstellingen uit.

22

Onze leveranciers voor brandwerende afdichtingen

FSS
Renson
RF-T

Meer weten over brandwerende afdichtingen?

Contacteer ons met al je vragen